OPTIMIZARE SITE SEO | CREARE si PROMOVARE WEBSITE | SERVICII SEO OPTIMIZARE INTERNET | CONSTRUIRE SITE NOU

Cauta

Du-te la cuprins

PROMOVARE SITE WEB | INSCRIERE SITE IN DIRECTOARE | CAMPANIE PPC ADWORDS

In pagina despre promovare site vom discuta despre diferitele metode de promovare a site -ului pe internet pentru marire pagerank si trafic. Ce inseamna campanie PPC AdWords si inscriere site in directoare. Trebuie sa stim ca in pagina Google de cautari pe cuvinte avem doua tipuri de rezultate. Rezultate sponsorizate (anunturi - clickuri platite - PPC) si rezultate organice (rezultate ale unei bune optimizari SEO). Rezultatelor PPC si organice le vedeti in schema alaturata.

promovare site
promovare site web, inscriere site in directoare, campanie ppc Adwords
promovare site web inscriere site in directoare campanie ppc

Pentru rezultatele sponsorizate se plateste lunar sau cand se consuma fondul alocat (este bine ca fondul alocat pentru acest gen de promovare sa fie de minim 300-500euro si sa mentinem aceasta campanie pe o perioada de minim trei luni pentru a avea rezultatele pe care le asteptam). Pentru rezultatele organice se plateste o singura data cand se face optimizarea seo si cine vrea mai poate plati o taxa de mentenanta (lunara sau anuala, depinde de compania aleasa). Rezultatele afisarilor pe prima pagina pentru cuvintele platite (PPC-pay per click) apar imediat, dar cand am oprit campania de promovare dispar la fel de repede.

Rezultatele cautarii organice apar mai greu in urma indexarii in timp, dar daca totul este facut corect in etapele de creare site si optimizare seo, trecerea timpului este numai in avantajul nostru. Pentru un site vechi la care se face ulterior optimizare seo rezultatele apar mai repede, posibil si la 4-6 saptamani de la finalizarea optimizarii. Pentru un site nou construit, dureaza ceva mai mult deoarece avem perioade de indexare, crearea backlink-urilor, listarea in directoare... Trebuie stiut ca afisarile platite (PPC) care apar pe prima pagina, nu influenteaza pozitiv sau negativ pozitia in cautarile organice (pagerank) ale paginilor noastre web.

promovare site web, inscriere site in directoare, campanie ppc Adwords

O metoda foarte utila mai ales pentru politica Google ( am discutat la optimizare seo ) este de a genera cat mai multe backlink-uri de calitate prin listarea site-ului in directoare web de calitate (atentie mare aici, cum si unde listati adresa de internet url, deoarece daca un site este rau famat si primeste penalizare seo de la motoarele de cautare, exista sansa sa primeasca penalizare si site-ul Dvs mai ales daca se pune si link-script catre site-ul respectiv). De evitat site-uri cu conotatii sexuale, jocuri de noroc, siteuri care fac spam sau care nu ne lasa sa iesim din pagina cand dorim prin tot felul de mesaje de reclama. Decat sa platim 50-100euro unei companii care listeaza adresa noastra in 2000 de locatii cu un soft specializat, mai bine optam in aceeasi bani pentru o inscriere manuala in 200-300 de directoare. In plus, pentru anumite directoare se cere introducerea unui script de confirmare in codul sursa al paginii inregistrate, pentru care iti trebuie acces la editarea paginii care se face doar cu parola. Foarte important sa nu dati datele de acces la server decat daca sunteti absolut convinsi ca este totul ok. Acesta este magazinul dumneavoastra pe care il vede toata Romania, chibzuiti si analizati inainte sa inmanati cheile acestuia si doar in baza unui contract semnat. Totodata dupa ce s-a incheiat o etapa de optimizare, schimbati aceste parole pentru a elimina orice suspiciune.

promovare site web, inscriere site in directoare, campanie ppc Adwords

CLICK PLATIT PPC. Putem apela la aceasta metoda de promovare site cand avem un produs nou necunoscut pe piata sau vrem sa promovam agresiv un produs, care stim ca este cautat, avem un pret si o calitate buna fata de produse similare ale concurentei. Este bine sa nu optam pentru foarte multe cuvinte cheie deoarece click-urile se termina foarte repede si trebuie sa platim din nou. Este bine sa alegem expresii in loc de cuvinte, gandite in functie de publicul tinta. De exemplu in loc de cuvantul "cauciuc" care este si prea comun, sa alegem expresia "cauciucuri Pirelli Italia". Prin aceasta ne adresam doar clientilor care cauta acest produs si stiu ca nu este ieftin, dar cauta un pret corect pe piata.
Avantaje: reactie imediata cu sanse de vanzare (depinde si de cine raspunde solicitarilor clientilor)
Dezavantaje: Trebuie platit permanent generand costuri suplimentare si nu genereaza pagerank.

promovare site web, inscriere site in directoare, campanie ppc Adwords

GENERARE de TRAFIC prin BACKLINK in promovare site. In general inscrierea in directoare web sau site-uri de promovare este gratuita. Extista si directoare cu plata, unul fiind Yahoo-director unde se percepe o taxa anuala de 300 usd (unul din directoarele de unde Yahoo culege informatii). Exista site-uri care cer pentru confirmare, introducerea de linkscript reciproc. In timp aceste inscrieri genereaza linkuri spre adresa de site inscrisa. De obicei evaluarea site-ului nostru propus spre inscriere se face de o persoana ce administreaza directorul web unde solicitam listarea si dupa o perioada relativ scurta primin acceptul sau negarea inregistrarii. Daca site-ul este introdus corect in categoria produselor sau serviciilor pe care le promovam, daca este bine structurat, cu un design bun si cu informatii bogate despre produsele prezentate, este acceptat fara probleme. Metoda inscrierii in directoare web este una din metodele cele mai bune pentru obtinerea de trafic suplimentar pe paginile noastre web, care ajuta in cresterea pagerank si pozitionarea site-ului pe pozitii superioare in rezultatele organice ale cautarilor pe net. Din pacate unele companii din domeniul seo evita discutiile despre inscrierea in directoare deoarece necesita mult timp. Alte linkuri importante sunt linkurile interne din paginile site-ului nostru.
Avantaje: Aproape gratuit, genereaza trafic suplimentar si ajuta la pagerank.
Dezvantaje: Rezultatele se vad odata cu trecerea timpului.

promovare site web, inscriere site in directoare, campanie ppc Adwords

Promovare site in pagini de SOCIALIZARE FACEBOOK, TWITTER, YOUTUBE ... O metoda foarte eficienta, mai noua, pemtru promovare site este de a ne inscrie in directoarele de socializare care si acestea in timp genereaza trafic si imbunatatesc clasamentele paginilor noastre in cautarile organice. In prezent statisticile arata ca traficul pe Facebook este apropiat de traficul pe Google.
Avantaje: Gratuit cu raspuns destul de rapid in generare de trafic.
Dezavantaje: Trebuie sa-i facem intretinerea personal prin postare de noutati cat mai des.

promovare site web, inscriere site in directoare, campanie ppc Adwords

SERVICII SEO | CREARE SITE | OPTIMIZARE SITE | OPTIMIZARE SEO | PROMOVARE SITE | DESPRE MINE | Harta site


Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal

Valid XHTML 1.0 Strict Free SEO Tools Protected by Copyscape Web Copyright Protection