OPTIMIZARE SITE SEO | CREARE si PROMOVARE WEBSITE | SERVICII SEO OPTIMIZARE INTERNET | CONSTRUIRE SITE NOU

Cauta

Du-te la cuprins

OPTIMIZARE SITE | OPTIMIZARE WEBSITE | OPTIMIZARE SEO SITE

In partea de optimizare site vom discuta doar de performantele site-ului si ce trebuie sa facem pentru o accesare optima, o viteza de incarcare buna a paginilor website, un serviciu de calitate pus la dispozitia clientului care cauta pe internet. Despre optimizare website din punctul de vedere al motoarelor de cautare vom discuta in pagina de optimizare seo.

optimizare site optimizare website optimizare seo site
optimizare website servicii optimizare seo site

Un criteriu de pozitionare al rezultatelor afisate in Google este viteza de incarcare a paginii web. Acest criteriu a fost introdus deoarece preocuparea de baza a companiei Google este de a pune la dispozitia clientului un serviciu de calitate. Acelasi lucru este valabil si pentru celelalte companii din acest domeniu cum ar fi Bing, Yahoo etc. Sa presupunem ca un client are o conexiune la internet cu o viteza mai mica. Datorita incarcarii sacadate a paginii sau a duratei mari de afisare a paginii web, acesta va cauta in alta parte.
De ce se intampla acest lucru? Ce trebuie sa evitam ?

Un factor important este alegerea furnizorului de servicii de hosting (unde avem spatiul pe server, alocat pentru gazduirea paginilor noastre de web). Este bine sa ne orientam spre companiile mari dedicate doar acestui tip de serviciu, care au echipamente performante si banda de transfer mare (trafic internet). Raspunsul serverului la o accesare trebuie sa fie foarte bun si traficul pe acesta deasemenea. (ex.: avem 30 de clienti care navigheaza in acelasi timp pe site-ul nostru).

optimizare site optimizare website optimizare seo site

ALEGEREA DOMENIULUI. Daca am hotarat sa construim un site nou este bine sa incercam sa cumparam un domeniu care are inclus in el termenul produsului sau serviciului cel mai important din activitatea noastra. De exemplu daca vindem marmura sa alegem un domeniu (trebuie sa fie liber) www.marmura.ro sau www.marmura-vanzare.ro (sau cu terminatia eu, com, depinde ce este liber si nu este inregistrat). Cuvintele din domeniu sunt importante in optimizare seo si spun motoarelor de cautare ca sunteti in domeniul respectiv. Este destul de usor ulterior sa optimizam acest cuvant. Daca deja avem un site de prezentare cu domeniul care contine numele firmei noastre nu este nici o problema il optimizam pe acesta, dar ar trebui sa aveti in vedere si crearea unui site nou daca gasiti un domeniu liber cu un cuvant interesant din domeniul de activitate.

optimizare site optimizare website optimizare seo site

Alt factor important este optimizarea paginilor de internet pentru a ajuta serverul in transferul internet. Ce trebuie sa urmarim: dimensionarea pozelor pentru produse este importanta. Daca folosim si zoom pe poza sa avem aceeasi poza ajustata in doua dimensiuni si optimizate cat mai bine dimensional. Pozele incarca cel mai mult traficul pe site. Un site de impact in fata clientului este cu poze cat mai explicite si variate ale produsului. Clientul intai vizioneaza produsul si daca este ceea ce cauta citeste si descrierea acestuia. Este bine de evitat muzica de fundal, este ok cand avem unul-doi vizitatori pe site dar lucrurile se schimba cand avem 10 clienti in acelasi timp datorita cresterii traficului (solicitarii serverului nostru). Daca totusi dorim muzica pe site, sa o avem doar pe paginile mai putin incarcate cu informatii (ex: pagina contact). De evitat clipuri sau filme puse pe site cu transfer de pe serverul nostru. Sa postam aceste fisiere pe YouTube si sa ne folosim de codul de incorporare, astfel tranferul este impartit pe doua servere, diminuand astfel traficul pe serverul nostru.

optimizare site optimizare website optimizare seo site

Ce sa alegem? Pagini statice (html) sau pagini dinamice (php). Parerile sunt impartite. In discutiile optimizatorilor din SUA unde lupta pentru primele locuri in cautari este dura si unde dupa parerea mea sunt cei mai buni profesionisti in SEO unii spun html altii php. Opinia mea dupa ce am citit foarte mult este ca html este mai sigur si nu necesita asa multe resurse cum necesita php (baza date). Se pare ca site-urile dinamice (php) se pot sparge. Am citit despre un caz in care proprietarul domeniului multumea companiei seo pentru rezolvarea redirectionarii paginilor sale catre un site concurent. Motorul de cautare citeste si indexeaza mult mai usor continutul din paginile html (mai ales XHTML strict). Pentru un site de prezentare este bine sa folositi html. Pentru un site care se modifica des sau un magazin virtual este necesar php.

optimizare site optimizare website optimizare seo site

De retinut - Datorita timpului mare de incarcare al paginii web, aceasta este clasata inferior in rezultatele motoarelor de cautare fata de alte pagini cu continut similar dar cu timpi mici de incarcare. Arta si munca sunt acolo unde un site are foarte multe poze si timpi mici de incarcare al paginilor.

Optimizare site web. Cresterea vitezei de incarcare a paginii website. Cum sa imbunatatim performatele unui site inainte de optimizare seo.

optimizare site optimizare website optimizare seo site

SERVICII SEO | CREARE SITE | OPTIMIZARE SITE | OPTIMIZARE SEO | PROMOVARE SITE | DESPRE MINE | Harta site


Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal

Valid XHTML 1.0 Strict Free SEO Tools Protected by Copyscape Web Copyright Protection